Memandu teknologi RF MEMS! Qorvo mengumumkan bahawa ia telah memperoleh Cavendish Kinetics

Pada Oktober 8, penyedia penyelesaian RF Qorvo mengumumkan bahawa ia telah memperoleh Cavendish Kinetics, pembekal RF berprestasi tinggi yang terkemuka di dunia, dan pasukannya akan terus mempromosikan penggunaan teknologi RF MEMS (RF Micro Electro Mechanical Systems) dalam barisan produk Qorvo . Dan menjadikan teknologi ini menjadi pembuatan volume tinggi untuk peranti mudah alih dan pasaran lain.

Eric Creviston, Presiden Bahagian Produk Bergerak Qorvo, berkata: "Pengambilalihan Cavendish Kinetics membolehkan kami mengukuhkan kepimpinan pasaran Qorvo dalam penalaan antena. Beberapa vendor telefon pintar terkemuka di dunia telah mengesahkan bahawa antena dapat ditingkatkan dengan ketara dengan MEMS RF Cavendish Kinetics Prestasi, termasuk mengurangkan kerugian dan peningkatan linear, Qorvo akan dioptimumkan dan diperluaskan di pangkalan asal syarikat dan digunakan untuk aplikasi lain seperti infrastruktur dan pertahanan. "

Difahamkan bahawa RF MEMS adalah produk RF yang diproses oleh teknologi MEMS. Teknologi RF-MEMS membolehkan integrasi yang tinggi dengan MMICs, menjadikannya mungkin untuk mewujudkan teras bersepadu sistem (SOC) yang menggabungkan pengumpulan, pemprosesan, penghantaran, pemprosesan dan pelaksanaan maklumat. Mengikut konsep teknologi mikroelektronik, ia bukan sahaja boleh menghasilkan pengeluaran wafer-peringkat, pengeluaran batch, tetapi juga mempunyai kelebihan harga rendah, saiz kecil, ringan dan kebolehpercayaan yang tinggi.

Peranti RF MEMS digunakan untuk menala antena telefon pintar utama dan kepelbagaian di band rendah, sederhana, dan tinggi untuk menghasilkan isyarat yang lebih kuat dan kadar data yang lebih cepat. RF MEMS memaksimumkan prestasi dengan Q-factor yang sangat baik, garis lurus yang lebih baik, dan kehilangan kemasukan yang sangat rendah, yang menawarkan potensi yang besar untuk prestasi sistem 4G dan 5G yang lebih baik.

Sejak 2015, Qorvo menjadi pelabur strategik utama Cavendish Kinetics. Qorvo akan memberikan lebih banyak maklumat mengenai urus niaga Cavendish Kinetics semasa persidangan panggilan pendapatan suku tahun kedua pada FY 2020.

E-mel: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TAMBAH: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.