Seoul Semiconductor: Teknologi Pemindahan Massa Berjaya untuk LED Mikro

Selepas semua panggilan keluar, Seoul Semiconductor, yang baru sahaja mendengar tangga yang terdengar di masa lalu, tetapi tidak melihat perkembangan MicroLED, akhirnya menunjukkan produk siri MicroLED di dewan pameran swasta CES2020. LEDinside bernasib baik untuk mengadakan wawancara eksklusif dengan Sam Ryu, naib presiden Seoul Semiconductor, untuk membincangkan perkembangan semasa MicroLED di Seoul Semiconductor. Naib Presiden Liu menyebutkan bahawa kerana gaya Seoul Semiconductor sangat konservatif dan stabil, walaupun produk siri MicroLED telah dibangunkan bertahun-tahun yang lalu, presidennya masih memutuskan untuk berharap produk itu dapat dihasilkan pada tahap di mana ia dapat dihasilkan secara massal.


Kali ini, Seoul Semiconductor mempamerkan beberapa produk yang telah dikomersialkan. Termasuk 0606, 0404RGBLED, mengumumkan bahawa Seoul Semiconductor secara rasmi memasuki medan paparan LED. Bagi bidang MicroLED yang lebih kecil, Seoul memperkenalkan pakej 200um 0202 RGBLED. Terutamanya saiz cip 0202RGBLED telah dikurangkan kepada 2 * 3mil. Di samping itu, Seoul juga mempamerkan pakej RGBLED dengan saiz hanya 40um.

Oleh kerana cip microLED peringkat mikro diletakkan di dalam pakej dan kemudian dicetak pada backplane, proses pemindahan khas terikat untuk mencapai pengeluaran besar-besaran. Dan Seoul Semiconductor telah berjaya membangunkan sejumlah besar teknologi pemindahan, yang berjaya dapat memindahkan MicroLED ke mana-mana backplane, sama ada PCB atau backplane kaca. Walau bagaimanapun, kerana saiz MicroLED terlalu kecil, hasil bahagian sendiri pelanggan mungkin tidak tinggi. Oleh itu, model operasi Seoul Semiconductor juga telah beralih daripada tumpuan sebelumnya terhadap penjualan peranti LED dan berubah menjadi menjual modul sumber cahaya RGBLED kepada pelanggan.

Naib Presiden Tamariagi menyebutkan bahawa Seoul Semiconductor telah memasuki peringkat pengeluaran massal komersial dalam bidang MicroLED. Melalui syarikat subsidiarinya, SeoulViosys, ia mampu menghasilkan cip RGBLED berwarna penuh. Seoul Semiconductor mempunyai pembungkusan maju dan teknologi pemindahan jisim yang boleh menyediakan modul papan lampu MicroLED. Oleh itu, pada masa akan datang, ia berharap untuk menggunakan kelebihan teknologi ini untuk membentuk pakatan dengan sistem hiliran dan pengeluar jenama untuk mempromosikan pengkomersialan pameran MicroLED.E-mel: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TAMBAH: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.