Mempercepatkan pembangunan komunikasi RF 5G! Cadence melengkapkan pemerolehan AWR anak syarikat National Instruments

Hari ini (16), Kaideng Electronics (Cadence, USA) mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan pengambilalihan AWR Corporation, anak syarikat National Instruments. Teknologi dan bakat AWR Corporation akan memajukan pembangunan Cadence dalam komunikasi RF 5G dan inovasi sistem sokongan di pasaran aeroangkasa dan pertahanan, automotif dan tanpa wayar.

Seawal Disember tahun lepas, Kaiden Electronics dan NI bersama-sama mengumumkan bahawa mereka mencapai kesepakatan akhir mengenai hasrat Cadence untuk memperoleh AWR Corporation.

Difahamkan AWR adalah anak syarikat milik penuh NI. AWR adalah pembekal utama teknologi perisian RF frekuensi tinggi RF. Produknya digunakan untuk reka bentuk komponen RF dan frekuensi tinggi dan sistem dalam industri semikonduktor, aeroangkasa, pertahanan, komunikasi dan peralatan ujian.

Selepas pengambilalihan, pasukan bakat RF profesional AWR juga akan menyertai Cadence. Pada masa yang sama, Cadence and NI mencapai perjanjian kerjasama strategik untuk memperdalam kerjasama dan mempromosikan inovasi dalam sistem elektronik di bidang komunikasi.

Perisian AWR membantu jurutera microwave dan RF reka bentuk produk tanpa wayar untuk aplikasi RF frekuensi tinggi kompleks. Teknologi ini sesuai untuk bidang komunikasi, aeroangkasa dan pertahanan, semikonduktor, komputer dan elektronik pengguna, dan dapat membantu pelanggan mempercepatkan reka bentuk sistem dan kitaran pembangunan produk, yang dapat mengurangkan masa dari konsep kepada pengeluaran.

E-mel: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TAMBAH: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.